Bij Apprend docenten zijn er verschillende manieren voor het inzetten van onderwijspersoneel bij een school. Hieronder worden de verschillende manieren die Apprend docenten mogelijk zijn uitgelegd.

Payrolling

Met Payrolling geeft u het juridische werkgeverschap uit handen. U werft zelf uw nieuwe medewerkers, maar zet de medewerker bij ons op de loonlijst. Zo weet u zelf wat u in huis haalt, maar scheelt het u de administratie.

Als onderwijswerkgever bent u ook na ontslag verantwoordelijk voor uw personeel. Dit is zelfs zo bij een tijdelijke aanstelling. U bent verplicht uw ex werknemer te begeleiden naar nieuw werk en u betaald een deel van de uitkering. Om dit zo veel mogelijk uit te sluiten is payroll zeker een optie. U krijgt een eenvoudige factuur die direct naar de financiële afdeling kan.

Uiteraard wilt u bovenstaande zoveel mogelijk kunnen uitsluiten, het mooiste is om zo min mogelijk risico te nemen bij het inzetten van onderwijspersoneel. Daarvoor is het gevoel van een betrouwbare partij erg belangrijk.

Uitzenden

Als u een invaller zoekt voor korte tijd, is uitzenden vaak de beste keuze. Wij kunnen u van een invalkracht voorzien gedurende de tijd die u wenst. Uitzenden staat voor flexibiliteit en ‘korte duur’.

Uw voordeel:
– Tijdelijke medewerker beschikbaar.
– Geen administratieve rompslomp, wij nemen de medewerker in dienst, u ontvangt een factuur.
Bij ziekte heeft u geen betalingsverplichting. U betaalt enkel de gewerkte uren.

Detachering

Wilt u een medewerker voor een vooraf bepaalde periode aan het werk hebben? Voor een heel schooljaar, of korter bijvoorbeeld bij vervanging voor zwangerschapsverlof? Dan adviseren wij u voor het inzetten van onderwijspersoneel om te kiezen voor detachering. Bij detachering kiest u voor de veiligheid van het uit handen geven van uw juridische werkgeverschap. Wij zoeken voor u de geschikte kandidaat, u loopt geen risico bij lang ziekteverzuim of bij ontslag.

Hoe gaat het te werk?

1. U geeft ons opdracht een vacature te vervullen, waarbij u uw wensen en eisen voor een kandidaat kenbaar maakt.
2. Wij selecteren een of meerdere kandidaten voor u waarmee wij samen rond de tafel gaan.
3. U kiest dé kandidaat voor de functie (of meerdere).
4. Wij nemen de kandidaat in dienst en hij of zij zal voor u aan het werk gaan.
5. U ontvangt een factuur per overeengekomen periode (bijvoorbeeld maandelijks of wekelijks)

Share Button